Praktijkexamen - Rijschool Lagrouw

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rijopleiding
Praktijkexamen
Voordat het praktijkexamen gereserveerd wordt, les je nog een uur bij een andere instructeur (second opinion) . De instructeur rijdt dan een examenrit en geeft na afloop aan wat er eventueel nog verbeterd kan worden. Als deze les op voldoende niveau gereden wordt, kan er een planning gemaakt worden voor het praktijkexamen. Er wordt dan een inschatting gemaakt over het aantal lessen wat nog nodig zal zijn om het examen in 1x te kunnen halen; rekening houdend met de wachttijd bij het CBR (op dit moment circa 8 weken). Blijf daarna dus wel voldoende lessen nemen om op dit eindniveau te kunnen komen!

TTT gedaan
Ook na het doen van een TTT (dit raden wij aan om te doen!!) kan bij een voldoende rit na afloop een planning voor het praktijkexamen gemaakt worden. Als de uitslag van de toets tegenvalt, zal eerst gewerkt moeten worden aan de verbeterpunten. Als je een voldoende niveau bereikt hebt, dan pas zal er een examendatum gereserveerd worden. Dit gaat allemaal in overleg met de instructeur en de leerling. Ook is het mogelijk om daarna nog met 1 van de andere instructeurs af te spreken om toch nog een examenrit met hem/haar te rijden.

Instructeur schat het niveau in
De instructeur kan heel goed inschatten of een leerling op het juiste niveau zit. Als dit niveau nog niet bereikt is, zal er geen examendatum gereserveerd worden. Plan daarom op tijd je rijopleiding. Je kan al beginnen op 16,5 jaar. Je hebt dan in ieder geval een halfjaar de tijd voordat je examen kan doen. Daarna moet je nog een jaar begeleid rijden. Dus pas je wensen hierop aan en houdt rekening met de lange wachttijd van het CBR. Wij sturen namelijk geen leerlingen naar het CBR die nog niet klaar zijn om examen te doen. Hierdoor ontstaan namelijk nog langere wachttijden bij het CBR!!
Uitzonderingen hierop:
* de instructeur spreekt met de leerling af, dat als het niveau toch niet voldoende wordt, dat de datum omgezet wordt in een Tussen Tijdse Toets
* er zal gekeken worden of er met een andere leerling gewisseld kan worden.

Op eigen gelegenheid praktijkexamen doen
Wil je toch op eigen gelegenheid je praktijkexamen plannen (dus tegen het advies van de instructeur in), klik dan hier voor de mogelijkheden.

Datum reserveren
De rijschool kan zelf een plek reserveren bij het CBR via de computer. Daarvoor moet je de rijschool eerst machtigen en een gezondheidsverklaring indienen. Zie hiervoor de instructie op deze site.

Examen rijden
Het examen doe je ook weer in dezelfde auto. De instructeur mag met je meerijden tijdens het examen.

De volgende documenten moet je meenemen naar het examen
  • een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (GEEN KOPIE);
  • het ingevulde formulier Zelfreflectie (na reservering van het examen te ontvangen via de mail).

Zuidkade 41, 2741 JB Waddinxveen, 0182 - 612519, info@rijschoollagrouw.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu